Torslanda

Marin

Industrilim för konsumentprodukter

Har du en egen produkt? Behöver du en hållbar och tillförlitlig förpackning? Då behöver du hitta en leverantör av rätt sorts industrilim för förpackningar. Det spelar inte så stor roll vilken typ av kartong du tänkt förpacka din produkt i. Limmet kan anpassas efter returfiber, PE belagda eller lackerade ytor. Förvarningen av förpackningen påverkar limmets egenskaper, och därför är det viktigt att hitta ett lim som håller i olika temperaturer och fuktighetsnivåer under lång tid. Om din konsumentprodukt är för ett livsmedel så måste limmet också vara godkänt för detta användningsområde.

Om vi tittar utanpå förpackningen så behövs ofta någon slags etikett. För etikettering tar man därför fram ett separat lim (oftast smältlim) som kan användas på flaskor (glas), metall eller plast. Här är det också viktigt att tänka på att förpackningslim måste klara etiketteringsprocessen som kan hålla hög hastighet för vissa typer av produkter. Många förpackningar är svårlimmade, så här krävs alltid en viss expertis för att hitta det rätta limmet. När din produkt har placerats ute i butikshyllorna är det viktigt att limmet inte börjar lukta då detta kan förstöra kundupplevelsen. I den mån det är möjligt bör limmet även vara miljövänligt då förpackningen nått slutet på sin livslängd.

Kanske behöver vissa limmoment utföras manuellt. Då behövs även framställning av limstavar för smältlim samt kringutrustning för manuell limning. Dessa tas då fram efter ditt behov.

Behöver din produkt limmas, och använder du flera olika material ihop, exempelvis plast, trä och metall? Då behöver du separata limmer för varje moment och material. I möbelindustrin arbetar man ofta med flera olika material som sätts samman till en slutprodukt. Här är oftast lim den mesta effektiva lösningen för konstruktionen.

Alla dessa tjänster kan genomföras av Savotech som tillverkar lim för industrin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *