Torslanda

Marin

Köp en flaggstång till ett bra pris

Flaggstänger kan tillverkas i flera olika material, som exempelvis trä eller aluminium. Vissa personer vill gärna göra en egen flaggstång av gran. Glöm inte att du kan köpa din flaggstång och flagga online. Man behöver normalt sett inget bygglov för att sätta upp sin flaggstång om det sker på egen mark.flaggstång-med-utvändig-lina

Flaggstångens mått och diameter förändras med dess längd. En lång flaggstång behöver större diameter för att kunna stödja den ökade vikten. Vid köp kan det vara bra att ta del av erbjudande som finns, men i regel är detta inte något som erbjuds om det inte handlar om ett specialpaket. I paketet bör det ingå fäste eller fundament om den ska placeras direkt på backen. Andra tillbehör kan också förekomma, som kula i mässing, men vid montering krävs utgrävning för att fylla ett hål med cement där stången sedan kan sänkas ner.

Gällande höjdrekommendationer så är det cirka en tredjedel av flaggstångens höjd över hustaket som gäller. Denna standard gör att det uppstår ett enhetligt intryck om det finns flera fastigheter i närheten som också har flaggstänger. Titta även runt efter förmånliga priser på flaggstänger med montering.

Många diskussioner har uppkommit om flaggstången ska ha invändig lina eller inte. De platser där det finns risk för stölder eller vandalism bör vara goda kandidater för invändig lina. Förutom minskad stöldrisk så slipper linan slå mot flaggstången när det är blåsigt ute. Detta sliter på linan. Dessutom blir linan inte smutsig av damm och rök som finns utomhus. För att kunna hissa upp flaggan på ett enkelt sätt bör även vev vara ett självklart val.flaggstänger-utan-flagga

Vid uppsättning i berg krävs borrning för att få en säker förankring. Man bör konsultera sin flaggstångsleverantör för att få en prisuppskattning. Den mest populära flaggstången är av märket Nordic. Detta är en standardiserad kvalitétsstång som passar för både privatkonsumenter och företag. I övrigt är det viktigt att vara väl insatt i monteringen av flaggstången för att undvika risker, men experter kan givetvis också utföra arbetet åt dig.

Placering är också en viktig faktor då man både vill att det ska synas från avstånd och smälta in bland övriga byggnader. Rådfrågning är det bästa alternativet om man är osäker. Vid flaggning gäller också speciella regler. Det finns flera bra hemsidor med listor på flaggningsdagar. Den som inte vill sätta upp en svensk flagga kan istället välja en vimpel. De fungerar precis lika bra.

Efter att du har satt upp din flaggstång kan den kanske kännas lite tråkig och dyster. För att råda bot på detta problem kan man införskaffa tillbehör i form av ljusslinga med LED-ljus. Dessa är speciellt fina att ha när det är mörkt ute vintertid. Det finns många olika varianter av flaggstångsbelysning. Oftast är dessa koniska till formen så att de ser ut som en julgran. Det går också att sätta upp en stjärna i toppen av julgranen om man vill ha extra julstämning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *